Klantenservice
1 Algemeen
1.1 Wat zijn luisterboeken?
Luisterboeken zijn ingesproken boeken, lezingen, hoorspelen, romans, taalcursussen, managementboeken etc. Wij leveren ze als mp3-download. WIJ LEVEREN DUS GEEN CD's.
1.2 Wat is de luisterduur van een boek?
De luisterduur varieert per luisterboek net zoals het ene boek dikker is dan het andere. Bij al onze aanbiedingen staat de luisterduur vermeld.
2 Bestellen en betalen
2.1 Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen via iDeal, PayPal, creditcard, cadeaukaarten en vooruitbetaling per bank (tegen meerprijs). Alle betalingen gaan via het streng beveiligde betalingssysteem van MultiSafepay.

2.2 Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?

Direct! Wij sturen de mail met de downloadlinks binnen 15 minuten nadat we de betaling hebben ontvangen. Tevens is de aankoop dan meteen beschikbaar in onze app.
Nb: Wij leveren dus GEEN CD's, alleen downloadable mp3-bestanden, geschikt voor elke mp3-speler, pc, Mac, smartphone en tablet. 

2.3 Waarom heb ik mijn luisterboek nog niet ontvangen?

Wij versturen de downloadlinks per email. Normaal gesproken ontvan je deze e-mail binnen 15 minuten nadat we de betaling hebben ontvangen. Er is altijd een hele kleine kans dat de mail met de links onderweg voor spam wordt aangezien. Als je binnen een uur nog geen downloadlinks heeft ontvangen (ook niet in het spammapje), neem dan contact op met [email protected] Dan sturen we je de downloadlinks nog eens toe.

2.4 Kan ik mijn bestelling retour sturen?
Nee, downloadlinks kunnen niet retour worden gestuurd.
2.5 Hoe bestel ik een gratis luisterboek?

Het bestellen van een gratis luisterboek gaat precies zoals een betaalde titel. Tijdens het bestellen wordt de kassa overgeslagen. Om technische redenen dien je wel een betaalmethode (bijvoorbeeld iDeal) te kiezen, maar deze stap wordt later overslagen waardoor je niets betaald als er alleen maar gratis luisterboeken in het winkelwagentje zitten.

3 Downloaden op mobiel of tablet
3.1 Hoe download ik luisterboeken op mijn Android-smartphone of tablet?

Het gemakkelijkste is het om de luisterboeken te downloaden met behulp van onze eigen gratis 123luisterboek app. Download hem meteen in de Google Play Store.

3.2 Hoe download ik luisterboeken op de iPhone, iPad of iPod Touch?

Heb je een iPhone, iPad of iPod Touch? Gebruik dan onze gratis iOS app. Download hem meteen in de iTunes App Store

3.3 Inloggen lukt niet

Als het niet lukt om in te loggen op onze app, controleer dan of je geen ongebruikelijke tekens in het wachtwoord gebruikt. Denk hierbij aan tekens als een spatie, #, * of @. De app gaat niet altijd goed om met deze tekens. Wijzig in dit geval het wachtwoord via deze pagina: https://www.123luisterboek.nl/account/password/. Gebruik alleen letters en cijfers, zonder spaties. 

4 Overige vragen
4.1 Wat zijn de algemene voorwaarden van 123luisterboek.nl?

Deze kun je bekijken door hier te klikken.

4.2 Hoe garanderen jullie mijn privacy?

Bekijk hier ons privacy statement.

4.3 Wat krijg ik nou precies bij een download?

Bij een download ontvang je via email een downloadlink. Met deze link download je het luisterboek in een .zip bestand. Hierin zitten de losse mp3tjes van het luisterboek. Deze mp3's kunnen op elk gewenst afspeelapparaat worden gezet of op CD gebrand. Tegelijkertijd wordt je aankoop ook beschikbaar gemaakt in onze app. 

De mp3-luisterboeken zijn beveiligd met BooXtream social DRM. Dat wil zeggen dat ze wel te kopiëren zijn, maar dat misbruik kan worden getraceerd.

4.4 Mijn download link is verlopen, wat nu?

Een link is in principe 90 dagen geldig, totdat hij geactiveerd wordt doordat je erop klikt. Vanaf dat moment werkt de link 48 uur. Indien je de melding krijgt dat de link is verlopen kun je een email sturen naar onze klantenservice. Wij zullen de link(s) vervolgens opnieuw activeren zodat je alsnog van het luisterboek kunt genieten.