Op adem komen - Lichamelijke spanning herkennen en verminderen - Rixt Kuiper

'Op adem komen' is een luisterboek dat rust en energie geeft aan mensen die streven naar een ontspannen levenshouding. Spreker(s): Anja Timmerman, Mike Blom, Rixt Kuiper

€ 12,95 Incl. btw
Koop als download - €12,95


Luisterfragment


Op adem komen is een luisterboek dat rust en energie geeft aan mensen die streven naar een ontspannen levenshouding. Gespannen spieren, kortademigheid, hartkloppingen en pijn in de maag zijn slechts enkele verschijnselen die zich kunnen voordoen als tijdelijke fysieke spanning wordt omgezet in langdurige spanning. Deze ongezonde klachten kunnen verminderen met de gerichte oefeningen in dit luisterboek. De ademhalings- en spierontspanningsoefeningen zijn divers van aard.

Het luisterboek bevat vier onderdelen. Het eerste deel geeft een aantal korte oefeningen die u kunt doen wanneer u lang in dezelfde houding achter het bureau hebt gezeten of iets moet gaan doen waarvoor u gespannen bent. Het volgende onderdeel leert u een 'ontspannen uitgangshouding': actief ontspannen staan (handig bijvoorbeeld wanneer u een presentatie gaat geven) en een actief ontspannen zithouding. Het derde en grootste deel van het luisterboek is gewijd aan oefeningen die u tot rust brengen, bijvoorbeeld het 'ontspannen van top tot teen', fijn om voor het slapengaan te doen.
Met het deel 'Energizer’ krijgt u nieuwe energie met beweging- en dansoefeningen.

Gebruik de meegeleverde matrix (als pdf) voor het zoeken naar de juiste ontspanningsoefening, of luister naar de muziek en kom tot rust. De matrix bevat een overzicht van 'spanningssignalen' (onder meer buikpijn, hoofdpijn, piekeren, moeilijk in slaap komen) en potentieel spanning oproepende situaties (bijvoorbeeld een moeilijk gesprek, presentatie of deadline). Door een spanningsignaal te combineren met een lastige situatie, vindt u in de matrix de oefening die het meest geschikt is.

Inhoud
Introductie luisterboek
Deel 1: Ontspannen kort en bondig
1 Introductie
2 Ontspan je schouders
3 Massage voor je zintuigen
4 Volg je adem

Deel 2: Ontspannen uitgangshouding
1 Introductie
2 Actief ontspannen staan
3 Actief ontspannen zitten
4 Reis door je lijf

Deel 3: Ontspannen als bron van rust
1 Introductie
2 Ontspannen van top tot teen
3 Rust voor lichaam en geest
4 Gedachtestroom
5 Mentale training

Deel 4: Energizer
1 Introductie
2 Dansen geeft energie
3 De balans opmaken


Uitgegeven door: Thema
Oorspronkelijke uitgever: Thema
Spreker(s): Anja Timmerman, Mike Blom, Rixt Kuiper

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 12 min

Grootte: 89 MB

ISBN: 9789462720039

Tags

gezondheid (286)
meditatie (200)
Thema (14)
voorgedragen door de auteur (1342)

Reviews

Geen reviews gevonden