Niels Holgersson's wonderbare reis - Selma Lagerlöf

De ondeugende Niels plaagt een kabouter. Als straf maakt die hem net zo klein als hijzelf. Op de rug van een gans maakt Niels een lange reis door Zweden. Leeftijd: 10+ Spreker(s): Bart Oomen

€ 2,99 Incl. btw
Koop als download - €2,99


Luisterfragment


Niels haalt veel kattenkwaad uit en houdt ervan de dieren te plagen op de boerderij waar hij met zijn gezin woont. Maar wanneer Niels een kabouter vangt, moet hij boeten voor zijn kattenkwaad. De kabouter maakt hem net zo klein als hijzelf. De dieren verdrijven hem van de boerderij en op de rug van een gans maakt Nils een lange reis door het verbazingwekkende landschap van Zweden - helemaal van Skåne naar Lapland en weer terug naar Skåne.

De wonderbaarlijke reis van Niels Holgersson door Zweden verscheen in 1906 en 1907 in twee delen. Het kinderboek is meerdere keren verfilmd, en vertaald in vele talen. Selma Lagerlöf schreef Niels Holgersson's prachtige reis door Zweden als leesboek voor Zweedse schoolkinderen om geschiedenis en aardrijkskunde te leren. Maar het kinderboek bereikte een veel groter lezerspubliek en werd een van de beroemdste en meest geliefde boeken van Lagerlöf - ook voor een volwassen publiek.

Uitgegeven door: SAGA Egmont
Oorspronkelijke uitgever: SAGA Egmont
Spreker(s): Bart Oomen

Geen reviews gevondenSpeelduur: 17 uur 46 min

Grootte: 976 MB

ISBN: 9788726153620

Tags

dieren (237)
leeftijd 9-12 (337)
Saga Egmont (59)
vertaald uit het zweeds (110)

Reviews

Geen reviews gevonden