Zin en onzin van het Bernini-mysterie - Een kunsthistorische reis door het boek - Karin Braamhorst

Kunsthistorica bespreekt de geschiedenis van Rome aan de hand van het boek 'Het Bernini-mysterie' van Dan Brown. Ze ontrafelt de mythen van dit boek. Spreker(s): Karin Braamhorst

€ 7,95 Incl. btw
Koop als download - €7,95


Luisterfragment


Er is een Rome vóór en een Rome ná Het Bernini-mysterie en die zijn niet hetzelfde. Eeuwenlang werd Rome bezocht door mensen die - al dan niet bewapend met stadsgidsen - de stad ontdekten, maar sinds het succes van Dan Brown loopt men met beduimelde exemplaren van Het Bernini-mysterie door de eeuwige stad. Rome is een paradijs voor mensen die op zoek zijn naar mysterieuze gebouwen en beeldhouwwerken. Net als in zijn bestseller De Da Vinci Code laat Dan Brown ook in Het Bernini-mysterie het werk van een groot kunstenaar ui Italië een hoofdrol spelen. Gianlorenzo Bernini, beeldhouwer, wonderkind en superster zou in zijn beelden geheime codes hebben verstopt, die het Pad der Verlichting markeren dat leidt naar het geheime hol van het mysterieuze genootschap van de Illuminatie.

In het luisterboek Zin en onzin van het Bernini-mysterie volgen we de sympathieke held Robert Langdon in zijn zinderende zoektocht naar kerken met duivelsgaten en beelden van vrouwen in hevige en gepassioneerde extase. Karin Braamhorst bespreekt de fascinerende duistere raadsels van bekende en minder bekende kunstvoorwerpen, waarvan de werkelijke achtergrond vaak nog intrigerender is dan in de fictie van Dan Brown.
Uitgegeven door: Karakter Uitgevers
Spreker(s): Karin Braamhorst

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 48 min

Grootte: 76 MB

ISBN: 9789461495839

Tags

geschiedenis (306)
hoorcollege (339)
Karakter Uitgevers (95)
kunst en cultuur (91)
religie (90)
voorgedragen door de auteur (1212)

Reviews

Geen reviews gevonden