• Afrekenen is uitgeschakeld.

Assortiment

Soundtrackcity Zuidas - Zuidas symphony NL - Justin Bennett

Geluidskunstenaar Justin Bennett gaat in deze geluidswandeling op zoek naar het geluid van de Zuidas in Amsterdam. Luisteren naar een stad levert een radicaal andere kijk op. Spreker(s): Justin Bennett, Channa Boon, Yolande Harris

€ --,-- Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment


Het uitgangspunt van deze geluidswandeling is, zoals vaker in het werk van Justin Bennett, het luisteren naar de wereld. Niet alleen omdat de beleving van de stedelijke soundscape een esthetische ervaring kan zijn, maar ook omdat het nauwgezet ‘luisteren’ naar de stad een radicaal andere manier van kijken oplevert.

Wat is het geluid van de Zuidas? Hoe anders wordt de soundscape wanneer de bouw vordert en je de omgeving dagelijks ziet veranderen? Hoe denken planologen eigenlijk over geluid? Kan geluid een publieke ruimte creëren?

Deze vragen worden gesteld en toegelicht, terwijl de wandelaar luistert naar akoestische, historische, psychologische en politieke aspecten van publieke ruimtes.

Startpunt:
WTC ingang Zuidplein
Strawinskylaan 59
1077 XW Amsterdam

Met de stemmen van:
Justin Bennett, Channa Boon (radiostem), Yolande Harris (stem).
Geïnterviewden:
Floortje Doornik, Jan Willem Ris, Harry Wien, Lennart Bak, anonieme passanten, zwijgende nonnen.
Muziek gespeeld door:
VU–Orkest o.l.v. Daan Admiraal, Blokfluitensemble, Ravelschool & veel anonieme straatmuzikanten en demonstranten.

Inhoud
De geluidswandeling wordt geleverd met een routekaart in PDF. Er zijn negen tracks:
1. Zuidplein
2. parkje
3. Beethovenstraat
4. brug in park
5. Lelievijver
6. bankje bij trap
7. bruggen
8. Debussylaan
9. Mahlerplein

Uitleg
Deze wandeling duurt circa 70 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Let op: bij track 5 kun je niet meer via de brug de Lelievijver oversteken. De brug is gesloopt (6 december 2011). Loop nu met de klok mee rond de vijver.

Openbaar vervoer
Neem de trein naar station Amsterdam Zuid. Of neem de metro lijn 50 of 51 naar Station Zuid. Of neem tram 5 die rijdt tussen Amsterdam Centraal Station en Amstelveen en stap uit op Station Zuid.
Uitgegeven door: Soundtrackcity
Spreker(s): Justin Bennett, Channa Boon, Yolande Harris

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 25 min

Grootte: 159 MB

ISBN: 9789081800563

Tags

audiotour (35)
kunst en cultuur (100)
reizen (112)
Soundtrackcity (9)
stad (51)

Reviews

Geen reviews gevonden