Mildheid - Geleide meditatie-oefeningen voor vriendelijkheid en compassie - Jetty Heynekamp

Maak kennis met de heilzame kracht van vriendelijkheid en compassie. Het luisterboek reikt geleide meditatie-oefeningen aan, waarmee de cirkel van compassie steeds kan worden uitgebreid. Spreker(s): Frits Koster, Jetty Heynekamp

€ 14,35 Incl. btw
Koop als download - €14,35


Luisterfragment


Dit luisterboek laat de luisteraar kennismaken met de heilzame kracht van vriendelijkheid en compassie. Op de schaal van een 'gevoelsthermometer' richt compassie (karuna in het Pali) zich op de temperaturen ónder het nulpunt en heeft als wens om pijn en lijden te verzachten. Vriendelijkheid (of metta) richt zich op de temperaturen bóven het nulpunt en streeft naar het bevorderen van het welzijn van onszelf en dat van anderen. Vriendelijkheid en compassie zijn hartverwarmend en kunnen worden samengevat in de term ‘mildheid’ of heartfulness, als waardige aanvulling op het begrip mindfulness. Net zoals aandacht of opmerkzaamheid is het mogelijk door training mildheid tot bloei te laten komen. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie-overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid.

In dit luisterboek worden geleide meditatieoefeningen aangereikt, waarmee de cirkel van compassie en vriendelijkheid steeds kan worden uitgebreid, uitgaande van onszelf naar uiteindelijk alle levende wezens.

Inhoud
1. Contact maken met iets prettigs
2. Zelfcompassie
3. Mildheid naar anderen
4. Mildheid naar een lastige persoon of een innerlijke kwelgeest
5. Liefdevolle vriendelijkheid naar groepen en naar alle levende wezens
6. Compassie voor het lichaam
7. Compassievol lopen
8. Heartfulness
Uitgegeven door: Milinda Uitgevers
Spreker(s): Frits Koster, Jetty Heynekamp

Geen reviews gevondenSpeelduur: 2 uur 11 min

Grootte: 121 MB

ISBN: 9789056703394

Tags

gezondheid (277)
meditatie (195)
Milinda Uitgevers (4)
voorgedragen door de auteur (1306)

Reviews

Geen reviews gevonden

Gerelateerde producten