Heerlijk helder denken - Een introductie op het hoorcollege "Waarheid en dwaling" - Herman Philipse

Dit gratis college van Herman Philipse is een introductie op zijn serie colleges getiteld 'Waarheid en dwaling' waarin hij voorbeelden behandelt van dwalingen en denkfouten in recht, religie en het dagelijks leven. Spreker(s): Herman Philipse

€ 0,00 Incl. btw
Koop als download - €0,00


Luisterfragment


Dit college van Herman Philipse is een introductie op zijn serie colleges getiteld Waarheid en dwaling, waarin hij voorbeelden behandelt van dwalingen en denkfouten in recht, religie en het dagelijks leven.

Filosofen hebben in de loop van de geschiedenis veel nagedacht over de vraag hoe mensen hun denken ordenen. En over de vraag of systematische analyse ons daarbij kan helpen. Voorbeelden van gerechtelijke dwalingen, zoals de veroordeling van Lucia de Berk tot levenslange gevangenisstraf, laten zien hoe zelfs hoogopgeleide rechters en raadsheren vormen van cognitieve verblinding kunnen vertonen. Hoe is dit psychologisch te verklaren? En hoe kunnen we dit soort dwalingen proberen te voorkomen door scholing in logica, waarschijnlijkheidstheorie en psychologisch onderzoek naar drogredenen?

Inhoud
Introductie
College Heerlijk helder denken

Uitgegeven door: Home Academy
Spreker(s): Herman Philipse

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 3 min

Grootte: 77 MB

ISBN: 9789085308607

Tags

filosofie (95)
geschiedenis (346)
Home Academy (196)
hoorcollege (345)
religie (97)
voorgedragen door de auteur (1341)

Reviews

Geen reviews gevonden