Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp - Heere Heeresma

Han de Wit doet hartelijk zijn best om als een gewone Hollandse jongen in het leven te staan. Maar dat gaat niet gemakkelijk. Een slapstick in de wereld vol serieuze problematiek. Spreker(s): Heere Heeresma, Anton de Goede

€ 15,15 Incl. btw
Koop als download - €15,15


Luisterfragment


Han de Wit doet hartelijk zijn best om als een gewone Hollandse jongen in het leven te staan. Maar dat gaat niet gemakkelijk. Vader is een gehumeurde kolensjouwer. Hij vindt zijn zoon een nietsnut. Moeder doet het huishouden en is erg gelukkig als Han uit zichzelf zijn laarzen heeft uitgetrokken, voordat hij naar binnen loopt.
"Al dat geleer brengt Han niks", aldus vader. "Han moet maar eens gaan werken!"
Omdat dat niet zo goed lukt, gaat Han het huishouden doen. En zijn vader verzorgen. Die is van een kolenwagen gevallen. Omdat moeder aan het werk moest, loopt ze een hernia op aan schoonmaakwerk. Han redt wat er te redden valt.
Een slapstick in de wereld vol serieuze problematiek. Of over het leven, streven en sneven van een gewone Hollandse jongen.

Heere Heeresma las Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp in 1995 voor in het radioprogramma De Avonden. Toegevoegd is een recent vraaggesprek waarin de auteur terugblikt op de periode, begin jaren ’70, waarin hij het boek schreef. Interview: Anton de Goede, Heeresma-kenner en presentator van De Avonden.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij De Arbeiderspers
Spreker(s): Heere Heeresma, Anton de Goede

Geen reviews gevondenSpeelduur: 5 uur 26 min

Grootte: 340 MB

ISBN: 9789047604358

Tags

familie (177)
radio/tv-programma (133)
Rubinstein Audio (783)
Uitgeverij De Arbeiderspers (64)

Reviews

Geen reviews gevonden