• Afrekenen is uitgeschakeld.

Assortiment

De geheime tuin - Frances Hodgson Burnett

Mary wordt op haar 9e jaar wees. Ze gaat bij haar oom wonen en sluit vriendschap met een jongen die veel van de natuur houdt. De ontdekking van een geheimzinnige en verwaarloosde tuin verandert hun leven. Leeftijd: 9+ Spreker(s): Vivian Boelen

€ --,-- Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment


Na de dood van haar ouders komt Mary bij haar oom wonen. Omdat er in het grote stille huis niet veel te spelen valt, trekt Mary vaak de tuin in. Ze ontdekt een ommuurd, afgesloten gedeelte, en weet er binnen te komen. Een geheime tuin, alleen voor haar! Voor het eerst van haar leven heeft ze er ook een vriendje gevonden, een roodborstje. Het vogeltje is helemaal niet schuw.

In het huis ontdekt ze haar zieke neefje Colin, wiens moeder ook overleden is. Zijn erg rijke vader kijkt niet naar de beide kinderen om. Ze worden verzorgd door personeel dat niets om hen geeft, want het zijn onuitstaanbare kinderen.

Hun eenzaamheid wordt langzaam verdreven door twee kinderen uit een landarbeidersgezin, die van jongsaf gewend zijn om aan te pakken. Ze hebben geen tijd om te kniezen, en zijn vertrouwd met de natuur en alles wat erin gebeurt. Deze twee kinderen en de geheime tuin zelf helpen Mary en Colin normale mensen te worden.

De geheime tuin staat hoog in de top tien van beste jeugdboeken aller tijden. Oorspronkelijke titel: The Secret Garden.
Uitgegeven door: Karakter Uitgevers
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Solo
Spreker(s): Vivian Boelen

Geen reviews gevondenSpeelduur: 8 uur 49 min

Grootte: 367 MB

ISBN: 9789461495334

Tags

Karakter Uitgevers (94)
leeftijd 9-12 (356)
Uitgeverij Solo (3)
vertaald uit het engels (1110)

Reviews

Geen reviews gevonden