• Afrekenen is uitgeschakeld.

Damokles - Het laatste oordeel - KRO radiodocumentaire - Ernst Lissauer

Damokles documentaire over sekteleider Sipke Vrieswijk van de Gemeente Gods, die voor de rechter kwam op beschuldiging van geestelijke terreur en seksueel misbruik van vrouwen en kinderen. Spreker(s): Ernst Lissauer

€ 5,95 Incl. btw
Ga naar Luisterrijk voor meer info en afrekenen


Luisterfragment


Damokles documentaire over sekteleider Sipke Vrieswijk van de Gemeente Gods, die voor de rechter kwam op beschuldiging van geestelijke terreur en seksueel misbruik van vrouwen en kinderen.

De documentaire is een vervolg op de Damokles-uitzending De Heraut van God uit 1988. In 1988 drong documentairemaker Lissauer door tot de sekte van Sipke van Vrieswijk, die zich één van de herauten uit de Openbaringen van Johannes noemt.

Bijna tien jaar later bezoekt Lissauer - voorafgaand aan de rechtzaak tegen Vrieswijk - familie van sekteleden, oud-volgelingen en gaat hij na hoe Vrieswijk uiteindelijk dan toch opgepakt kon worden. Inmiddels heeft de sekteleider drie gevallen van seksueel misbruik van kinderen toegegeven. "Als het gebeurt in de geest van de wet des levens is het geoorloofd", verklaart Vrieswijk, die vanuit het Huis van Bewaring nog steeds leiding geeft aan zijn sekte. Het programma bevat vraaggesprekken met familieleden van sekteleden en oud-volgelingen over Vrieswijk en zijn sekte, de vraag hoe hij uiteindelijk gearresteerd kon worden en de invloed die Vrieswijk nog steeds uitoefent op de sekteleden.

Samenstelling: Ernst Lissauer

Uitgezonden in 1997 door de KRO.
Uitgegeven door: Instituut voor Beeld en Geluid
Oorspronkelijke uitgever: KRO
Spreker(s): Ernst Lissauer

Geen reviews gevondenSpeelduur: 0 uur 54 min

Grootte: 64 MB

ISBN: 9789461498298

Tags

documentaire (81)
Instituut voor Beeld en Geluid (48)
KRO (8)
radio/tv-programma (132)

Reviews

Geen reviews gevonden