De Fanfare De Sint-Jansvrienden - Ernest Claes

Een onweerstaanbaar komische geschiedenis, gelezen door de geboren verteller Karel Vingerhoets. Spreker(s): Karel Vingerhoets

€ 8,75 Incl. btw
Koop als download - €8,75


Luisterfragment


De onweerstaanbaar komische geschiedenis De Fanfare De Sint Jansvrienden speelt zich af op het katholieke, Vlaamse platteland aan het begin van de vorige eeuw.

"Als de mannen van Averbode zondags 's avonds in een herberg ieverans bijeen zitten, dan komen ze er elke keer weer op terug, en verteld de ene er dit van, en weet de andere er nog dàt van, en dan slaan ze met de vlakke hand op de knie dat het patst en lachen dat hun kaken er zeer van doen. Want de fanfare, ziet ge, dat is zowat het enige dat er ooit in Averbode is voorgevallen. Wat er daarvoor gebeurde, is n de loop van de jaren stilaan vergeten. Met het bestaan van de fanfare is om zo te zeggen een soort nieuwe tijdrekening begonnen, en wanneer ze over iets spreken dat al enige tijd geleden is, zeggen ze niet: 'in 't joar zoeveul of zoeveul', maar wel 'in 't joar veur de fanare' of 'noa de fanfare', en daarmee weten ze bij ons veel beter wanneer het gebeurde dat wanneer ge met cijfers zoudt afkomen."
Uit: De Fanfare

Deze Vlaamse novelle wordt op onnavolgbare wijze gelezen door de geboren verteller Karel Vingerhoets.

Inhoud
Jeugd
De Fanfare De Sint Jansvrienden
Uitgegeven door: HKM Literatuur
Spreker(s): Karel Vingerhoets

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 0 min

Grootte: 45 MB

ISBN: 9789461492654

Tags

HKM Literatuur (32)
muziek (227)
vlaams (72)

Reviews

Geen reviews gevonden