Turtle 1: De auto uit Afrika - Tijs van den Boomen

Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen? Een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld van een moderni­serend Afrika. Spreker(s): Anton de Goede

€ 2,99 Incl. btw
Koop als download - €2,99


Luisterfragment


Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je tegen de stroom inzwemt, als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen?

Met die vraag vertrekt de Neder­landse kunstenaar Mister Melles (Melle Smets) naar de van olie door­drenkte stadswijk Suame Magazine, de grootste samenklontering van autowerkplaatsen van Zwart Afrika. Ruim tweehonderd­duizend Ghanezen houden hier het wagen­park van West-Afrika rijdend. Samen met een ploeg monteurs onder leiding van Doctor Waco bouwt hij drie maanden aan de Turtle 1, een kruising tussen een markt­kraam en een auto. De race tegen de klok om de Turtle 1 op tijd bij de koning van Ashanti te krijgen, levert een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld op van een moderni­serend Afrika.
Uitgegeven door: Uitgeverij Fosfor
Spreker(s): Anton de Goede

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 42 min

Grootte: 94 MB

ISBN: 9789462250857

Tags

literaire non-fictie (124)
Uitgeverij Fosfor (15)
waargebeurd (177)

Reviews

Geen reviews gevonden