Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay

Ontroerende roman waarin een groot drama dat zich in WO2 in Parijs voltrok, is teruggebracht tot het verhaal van één slachtoffer, en dat is zó overtuigend gedaan dat het geen enkele lezer onberoerd zal laten. Spreker(s): Dieuwertje Blok

€ 19,95 Incl. btw
Koop als download - €19,95


Luisterfragment


De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Haar naam was Sarah is een ontroerende roman waarin het grote drama dat zich in Parijs voltrok, is teruggebracht tot het verhaal van één slachtoffer, en dat is zó overtuigend gedaan dat het geen enkele lezer onberoerd zal laten.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Artemis & Co
Spreker(s): Dieuwertje Blok

Geen reviews gevondenSpeelduur: 10 uur 30 min

Grootte: 303 MB

ISBN: 9789047607915

Tags

Artemis & Co (5)
Rubinstein Audio (751)
tweede wereldoorlog (156)
vertaald uit het engels (770)

Reviews

Geen reviews gevonden