De schuilplaats - Johanna Reiss

Johanna dook onder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze schreef dit boek om haar dochters te vertellen wat ze had meegemaakt. Het luisterboek is gemaakt voor kinderen, maar zal zeker ook volwassen aangrijpen. Leeftijd: 12+ Spreker(s): Johanna Reiss

€ 13,55 Incl. btw
Koop als download - €13,55


Luisterfragment


Het is oorlog. 1943, nieuwjaarsdag. 's Avonds in het donker worden de zusjes Annie en Sini de Leeuw naar een huis in Usselo gebracht, niet ver van Enschede - en eigenlijk ook niet ver van waar ze met hun familie woonden in Winterswijk. Het is onveilig voor Joden, de Duitsers maken jacht op hen. In Usselo mogen Annie en Sini onderduiken in het huis van Johan, Dientje en opoe Oosterveld. Maar ook bij die hartelijke boerenfamilie voelen ze zich niet veilig. Elke dag moeten ze binnen blijven, stil zijn en voorzichtig doen. Ze zijn altijd bang dat iemand ze zal zien of horen en hen zal verraden. Of dat er Duitsers komen en de geheime schuilplaats ontdekken. De oorlog duurt lang en Annie houdt het bijna niet uit.

Johanna Reiss werd in 1932 geboren als Annie de Leeuw, dook tijdens de Tweede Wereldoorlog onder bij een familie in Usselo. Om haar dochters te vertellen wat ze had meegemaakt over die donkere periode in haar leven schreef ze de internationale bestseller The Upstairs Room, vertaald als De schuilplaats.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij E.M. Querido
Spreker(s): Johanna Reiss

Geen reviews gevonden