De Eieren van de Keizer - Han Peeters

Emile van Straten, kunsthistorisch wetenschapper, gaat in opdracht van president Poetin op zoek naar negen verloren Fabergé-eieren. Emile vindt er één terug, maar het blijkt een duplicaat te zijn... Spreker(s): Peter van Eerdenburg

€ 14,95 Incl. btw
Koop als download - €14,95


Luisterfragment


Emile van Straten, kunsthistorisch wetenschapper, gaat in opdracht van president Poetin op zoek naar negen verloren Fabergé-eieren. Emile vindt er één terug, maar het blijkt een duplicaat te zijn. Als gevolg gaat zijn reputatie aan diggelen. Het brengt hem aan de rand van de financiële afgrond.

Dan vindt hij een spoor dat leidt naar de acht overige fabuleuze en zeer waardevolle kunstwerken. Wanhopig bijt hij zich vast in wetenschappelijke aanwijzigingen en zoekt zijn toevlucht in tarot. Sporen die teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog.
Uitgegeven door: Luistereenboek
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Terrade
Spreker(s): Peter van Eerdenburg
Review door Rani, Geplaatst op 23-05-2013, 5 Ster(ren).

‘De Eieren van de Keizer’ is een boek geschreven door Han Peeters. Het gaat over de kunsthistoricus Emile van Straten. Die krijgt van president Poetin de opdracht om op zoek te gaan naar negen verloren Fabergé-eieren.
Wanneer hij er een terug vindt, blijkt dit een duplicaat te zijn. Door dit voorval, werd zijn reputatie aan diggelen geslagen en belandt hij aan de rand van de financiële afgrond.
Later vindt hij een spoor naar de overige acht eieren. Hij ontdekt de ene wetenschappelijke aanwijzing na de andere en gaat hier mee aan de slag. Ook komt hij steeds meer op het goede spoor door tarotkaarten, die de rode draad in het boek vormen. Tijdens zijn zoektocht belandt hij in verschillende landen, waar hij de diverse staatshoofden bezoekt. Tijdens de hele reis geeft Emile zijn visie op de geschiedenis, wat belangrijk kan zijn voor het terugvinden van de verdwenen eieren.Emile begint aan de zoektocht met volgende vragen in zijn achterhoofd: Wat hebben de tarotkaarten met de eieren te maken? En in hoeverre werden staatshoofden beïnvloed door het occulte?Verder in het boek blijkt dat geheime brieven zijn verstopt in de kaften van boeken en er worden briefwisselingen tussen belangrijke mensen gevonden die verwijzen naar de eieren. Wat is de rol van zijn vriend Antonio? Wat hebben de nazi’s met de eieren te maken? Zal Emile de eieren vinden en zijn naam kunnen zuiveren?Het boek bevat veel geschiedenis en is daardoor zeer leerrijk. Zo leer je veel bij over de Fabergé-eieren en het leven van de tsaren. Je merkt dat de schrijver weet waarover hij het heeft. Het gehele boek wordt met veel details verteld, waardoor je visueel heel makkelijk kan volgen. De vertelstem in het luisterboek is heel aangenaam om naar te luisteren en telkens wanneer het hoofdstuk gedaan is, wil je meteen het verdere hoofdstuk beluisteren omdat het heel goed opgebouwd is, en daardoor spannend blijft tot het einde!Speelduur: 4 uur 36 min

Grootte: 323 MB

ISBN: 9789491592485

Tags

Luistereenboek (84)
roman (1289)
spanning (935)
Uitgeverij Terrade (5)

Reviews
Rani, 23-05-2013, 5 Ster(ren).