De moord op de boekverkoopster - Frank Westerman

Het is dé literaire moord van Nederland: de vergiftiging van boekverkoopster Marian Heij uit Wageningen. Spreker(s): Frank Westerman

€ 2,99 Incl. btw
Koop als download - €2,99


Luisterfragment


Het is dé literaire moord van Nederland: de vergiftiging van boekverkoopster Marian Heij uit Wageningen.

Augustus 2006: de eigenaresse van boekhandel Kniphorst, 54, plukt een Marokkaan van de leestafel in haar winkel. Ze neemt hem in huis, huwt hem, maakt hem tot enig erfgenaam en verkoopt de boekhandel om samen met ‘haar woestijnprins’ van het leven te gaan genieten. Ondertussen druppelt hij muizenbestrijdingsmiddel in haar Beerenburg, van oktober 2011 tot aan haar dood, zeven maanden later.Vrienden en collega’s van de belezen, eigenzinnige Marian zien haar metamorfose in verbijstering aan. ‘Marian is de laatste jaren anders gaan lezen’, zegt haar winkelchef.

Frank Westerman neemt in deze journalistieke novelle die opmerking als beginpunt voor zijn onderzoek naar deze spraakmakende gifmoord – aan de hand van Marians boekenkast.

Zijn de boeken die je leest een spiegel voor wat er in je omgaat? Of is het andersom: beïnvloedt wat je leest je stemming, je gemoed, je evenwichtigheid?Kun je je lot tegemoet lezen?
Uitgegeven door: Uitgeverij Fosfor
Spreker(s): Frank Westerman

Geen reviews gevondenSpeelduur: 1 uur 58 min

Grootte: 85 MB

ISBN: 9789462251045

Tags

literaire non-fictie (124)
spanning (983)
Uitgeverij Fosfor (15)
voorgedragen door de auteur (1136)
waargebeurd (177)

Reviews

Geen reviews gevonden