De Vijf en het geheim van de oude toren - Enid Blyton

Waarom schijnt er in stormachtige nachten een licht uit de ruïne van de oude toren? Dit is weer een van de mysteries die de Vijf proberen op te lossen. Leeftijd: 9+ Spreker(s): Adeline van Lier

€ 11,95 Incl. btw
Koop als download - €11,95


Luisterfragment


Julian, George, Dick, Annie en de hond Timmy trekken erop uit. Ze gaan logeren op Tremannon Farm bij de familie Penruthlan. Mevrouw Penruthlan is een aardige vrouw, maar haar man is vreemd, bot en zegt amper iets. Onderweg naar de boerderij komen ze een reizend circus tegen, The Barnies, die van boerderij naar boerderij trekken om op te treden. Dat doen ze ook op Tremannon Farm. Dan ontmoetten De Vijf Yan, een jongen die bij zijn opa woont. Yan bietst constant snoepjes van Dick en neemt hen mee naar zijn opa die hele verhalen weet te vertellen over de strandpiraten die vroeger schepen op de kust lieten lopen. Hij laat hen zelfs de plek zien waar een vals baken werd verlicht: een geheimzinnige toren die nu al tijden leeg staat. Maar is dat wel zo? Yan's opa ziet op stormachtige nachten nog steeds licht schijnen vanuit de toren. Is dat wel menselijk licht of zijn er spoken aan 't werk? De Vijf gaat op onderzoek uit.

De Vijf is een serie populaire kinderboeken van Enid Blyton over 4 kinderen en een hond. Het eerste boek, De vijf en het gestrande goudschip, werd uitgebracht in 1942 (1943i Nederland). De boeken gaan over Julian, Dick en Annie en hun nichtje Georgina. Het vijfde groepslid is de bastaardhond Tim. Georgina is een bijzonder personage. Ze vindt het erg jammer dat ze een meisje is en was liever een jongen geweest. Daarom gedraagt ze zich alsof ze een jongen is, knipt haar haar kort, kleedt zich als een jongen en laat zich George noemen. De kinderen variëren in leeftijd tussen 10 en 15. Een bijzonder personage is de vader van Georgina, over het algemeen oom Quentin genoemd. Hij is een stereotiepe 'verstrooide professor.' Hij brengt de hele dag door in zijn studeerkamer, luistert maar half naar gesprekken en is altijd papieren kwijt. In het dagelijks leven zitten Julian, Dick, George en Annie op kostschool, maar in de vakanties gaan ze op avontuur.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De afspraak
Hoofdstuk 2: Tremannon
Hoofdstuk 3: Een spion!
Hoofdstuk 4: De vloed komt op!
Hoofdstuk 5: De grootvader van Yan
Hoofdstuk 6: Een vreemd verhaal
Hoofdstuk 7: Nachtelijke Speurtocht
Hoofdstuk 8: De Barnies
Hoofdstuk 9: Het licht in de toren
Hoofdstuk 10: Voorbereidingen voor de voorstelling
Hoofdstuk 11: Betrapt!
Hoofdstuk 12: Naar de toren
Hoofdstuk 13: De Vijf zijn niet alleen...
Hoofdstuk 14: De geheime gang
Hoofdstuk 15: In de val!
Hoofdstuk 16: Het smokkelaarspad
Hoofdstuk 17: Steeds meer raadsels
Hoofdstuk 18: Dicks ontdekking
Hoofdstuk 19: Cloppers toegift


Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij J.H. Gottmer / H.J.W. Becht
Spreker(s): Adeline van Lier

Geen reviews gevondenSpeelduur: 3 uur 38 min

Grootte: 148 MB

ISBN: 9789047604013

Tags

leeftijd 9-12 (304)
Rubinstein Audio (750)
Uitgeverij J.H. Gottmer / H.J.W. Becht (70)
vertaald uit het engels (698)

Reviews

Geen reviews gevonden