Joris Lutz

Joris Lutz (1965) is een Nederlands acteur, presentator, tekstschrijver en kinderboekenschrijver. Lutz had een relatie met presentatrice Jet Sol, met wie hij in 2002 een zoon kreeg. Lutz is de zoon van actrice Simone Rooskens en acteur Luc Lutz.

Lutz kreeg bekendheid als acteur in de televisieserie Ha, die Pa!, waarin hij samen met zijn vader speelde. Als presentator werkte hij onder meer in de programma's Bestemming Nederland en Feyenoord TV. Hij is supporter van voetbalclub Feyenoord.

In 2005 deed Lutz mee aan de eerste editie van Dancing with the Stars. Ook was hij in 2002 in Het Sinterklaasjournaal te zien, als Zwarte Piet.

Sinds 2006 schrijft Lutz, samen met Bram Klein en Bart Wijtman, kinderboeken over de avonturen van de hond Fred. In deze boeken (plus cd's) beleeft Fred avonturen in verschillende Nederlandse steden. De verhalen worden ook als voorlees-en-zangvoorstellingen op onder andere basisscholen opgevoerd.

Ook was hij in 2006 de voice-over voor het online televisieprogramma Webmee.tv, welke door webhoster Argeweb werd aangeboden aan de internetpubliek. In de laatste aflevering van dit programma in 2006 kwam hij ook voor de camera.

Met ingang van april 2008 is Joris de basgitarist van Gruppo Sportivo.

Geen producten gevonden.