Herman van Veen

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is activist voor de Rechten van het Kind.

Groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1965 maakt hij zijn theaterdebuut met het muzikaal clowneske soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen. Hij werd de geestelijk vader van Alfred Jodocus Kwak, een dapper Waterlands eendje dat mede door een 52-delige televisieserie wereldwijd een begrip werd.

Van zijn hand verschenen tot op heden 175 cd's, 21 dvd's, een zeventigtal boeken, scenario's voor onder meer de speelfilms Uit elkaar en Nachtvlinder en voor de muziektheatervoorstellingen Jukebox, de Kamerrevue, Lune, The First Lady (samen met Lori Spee), Chanson de Daniël, Mata Hari, Windekind, Een Dag in September en Juliette.

Vanaf zijn zeventiende was hij achtereenvolgens vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef. Richtte verschillende organisaties op waaronder de Stichting Colombine, de Stichting Roos en de Herman van Veen Foundation. Al deze organisaties zetten zich in en vragen aandacht voor de Rechten van het Kind door middel van kennisoverdracht en bescheiden projecten in ontwikkelingslanden en Europa.
Herman van Veen Alfred J. Kwak - Verboden te lachen

Alfred J. Kwak - Verboden te lachen

Alfred Jodocus Kwak schrikt zich een hoedje als hij de krant leest. In het Afrikaanse Hotsknotsbotswana is een ziekte ontstaan waardoor lachen levensgevaarlijk is geworden. Maar Alfred heeft een plannetje. Leeftijd: 9+ Spreker(s): Herman van Veen

€ 7,95
Herman van Veen Alfred J. Kwak - Afspraak is afspraak

Alfred J. Kwak - Afspraak is afspraak

Alfred J. Kwak is bij een bijeenkomst van alle bazen van de wereld. Zij zullen een papier ondertekenen waarin de rechten van het kind staan. Alleen president Sjors O. Bear heeft geen pen bij zich. Leeftijd: 9+ Spreker(s): Herman van Veen

€ 7,95