De Melkweg - Bart Moeyaert

Een verhaal over groot en klein verdriet, een schaatsende teckel, het belang van krantenberichten, en twee broertjes in een smal bed. Voorgelezen door de auteur. Leeftijd: 10+ en volwassenen Spreker(s): Bart Moeyaert

€ 11,95 Incl. btw
Koop als download - €11,95


Luisterfragment


De zomer is bijna voorbij. Drie kinderen zitten in hun clubhuis boven op de muur rond Oud IJzer CV: Oskar, zijn oudere broer Bossie en hun vriendin Geesje. Het clubhuis heeft geen dak en geen muren en verder ontbreekt ook alles wat bij een club hoort. Ze zien de avonturen niet meteen op zich afkomen.

Ze hebben slechts zicht op de Melkweg, een rustige straat waar een bejaarde vrouw haar stokoude teckel uitlaat. Net als het begint te lijken alsof de tijd stilstaat, stelt Bossie een weddenschap voor. Plotseling zijn de dingen niet meer zoals ze waren – ook de mensen niet.

Bart Moeyaert schreef een verhaal over groot en klein verdriet, een schaatsende teckel, het belang van krantenberichten, en twee broertjes in een smal bed. Voor De Melkweg componeerde Bart Voet, bekend van Tres Tigres Tristes, een beeldend, breekbaar thema.

Muziek van Bart Voet(compositie, piano), Esmé Bos (zang) en Roel Poriau (opname en mix)

Inhoud
Intro
Voorstel
Jeckyll
Nancy
Weddenschap
Mysterie
Kerkhof
Verhaal
Jongetje
Meisje
Schemer
Nacht
Moe
Oudijzers
Ziekenhuis
Driehonderdtwintig
Blind
Hemel
Ochtend
Spijt
Wirwar
Stennis
Calista
Geld
Leugenaar
Pick-up
Phyllis
Kistje
Thuis
Rododendron
Shitzooi
Applaus
Boots
Geesje
Uitgegeven door: Rubinstein
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij E.M. Querido
Spreker(s): Bart Moeyaert

Geen reviews gevonden