Anna Deel 1 - Zus - Annejet van der Zijl

Biografie over de jeugdjaren van Annie M.G. Schmidt, van 1911-1946. Van haar geboorte, haar leven tijdens de oorlogstijd tot haar vertrek naar Amsterdam, waar ze bij het Parool zal gaan werken. Spreker(s): Dieuwertje Blok

€ 15,15 Incl. btw
Koop als download - €15,15


Luisterfragment


Wie kende Annie M.G Schmidt nu eigenlijk echt? Voor haarzelf kwam de grote roem immers pas laat, en wat er over haar leven bekend is, is vooral datgene wat ze er zelf over kwijt wilde: het sprookje van de bleue bibliothecaresse die het min of meer per ongeluk tot gevierd schijfster bracht.

Op grond van correspondentie, aangevuld met tientallen interviews en een schat aan ander onbekend materiaal - waaronder niet eerder gepubliceerde brieven aan haar beste vriendinnen en nieuw ontdekt werk - reconstrueerde Annejet van der Zijl met veel gevoel voor detail en historische context het leven van Schmidt.

Uitgeverij Rubinstein geeft het complete boek van Annejet van der Zijl uit als luisterboek trilogie. Het eerste deel gaat over de jeugdjaren van Annie M.G. Schmidt, 1911-1946. Van haar geboorte, haar leven tijdens de oorlogstijd tot haar vertrek naar Amsterdam, waar ze bij het Parool zal gaan werken.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Spreker(s): Dieuwertje Blok

Geen reviews gevondenSpeelduur: 4 uur 29 min

Grootte: 148 MB

ISBN: 9789047611158

Tags

biografie (108)
literaire non-fictie (88)
Nijgh & van Ditmar (23)
Rubinstein Audio (763)

Reviews

Geen reviews gevonden